2016-09-16

Vardagsliv: Lite om gårdagen

Eftersom igår var en så bra dag så tänkte jag faktiskt dela med mig av den, trots att den inte blev så speciellt boklig. Och trots att jag inte fick en endaste bok i paket - förutom av mig själv - så fick jag himla bra grejer som jag både önskat mig och behövde.


Bara bra saker som sagt, Som ni ser har jag nu äntligen tre stycken Muminmuggar så nu måste jag nog ta och lära mig att dricka kaffe. Eller de kanske funkar med varm choklad. Eller bara saft? Eller som fin dekoration i min bokhylla. För fin dekoration passar de definitivt till.
I bakgrunden ser ni också en Karlskronalykta som jag har gått och suktat efter i många år - så nu måste jag bara köpa fotogen eller lampolja eller vad man nu ska elda med. 
Sen ett doftljus som luktar gudomligt - rabarberpaj - och så två av Bodyhops feta hudkrämer vilka går åt som smör i solen här hemma. Mango och honung så nu kommer jag lukta gott.


Mannen kom också hem med 7 röda rosor. Det måste ju helt enkelt betyda att han älskar mig. Jag älskar att få blommor, det är bland det bästa jag vet. Är urdålig på att sköta dem, men snittblommor blir så fint hemma. Det vet han också om - han jag bor med så ibland överraskar han, även om jag sällan räknar med det. Blir väl en bättre överraskning så?


Något är man ju också tvungen att äta när man fyller år. Och för första gången i mitt liv så bestämde jag mig för att bjuda på tårtkalas. För hallå - man måste ju någon gång i sitt liv fira kalas som Pettsson och Findus när en av ens stora barnboksidoler har skrivit om det. Men min variant blev lite nyttigare. Ingen choklad så långt ögat kunde nå, eller i alla fall bara i glassen. Sen var det frukter, färska jordgubbar och grädde. Jag uppskattade det mycket och jag tror i alla fall att familjen gjorde det också.


Som avslutning på en bra dag så fick jag mysa lite extra med systersonen. Han tyckte att vi skulle tända myslampan och läsa om Fiolito. Det är nämligen så att ingen annan än jag får läsa om Fiolito för honom och han älskar när jag gör det. Nåja, jag älskar också när jag får krypa ihop med den varma lilla goskroppen och läsa om Peter och Mimmi och Fiolito i Inga rövare finns i skogen. Jag vill att han aldrig ska bli för stor för att krypa upp i knät och lyssna på en saga tillsammans med sin moster. Det måste kanske inte alltid i framtiden vara just den här boken men läsa tillsammans vill jag göra.

Och det var den dagen. En mycket bra dag, även om den tog på krafterna. Nu tror jag att jag har sagt allt som behöver sägas om att fylla år för det här året. Lär göra det igen nästa år, eftersom jag helt enkelt tycker det är ganska så kul att bli äldre - eller i alla fall lite bortskämd.12 kommentarer:

 1. Stort grattis i efterskott på födelsedagen! Mvh Nelly Andersson (trogen blogg läsare utan egen blogg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vad kul att du följer min blogg. Alltid väldigt roligt att höra att det är uppskattat det man gör.

   Radera
 2. Grattis i efterskott. Låter som du hade en riktigt trevlig födelsedag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag är jättenöjd med dagen igår. Skönt att bli lite bortskämd.

   Radera
 3. Grattis! Lyktan var ju helt underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, lyktan har jag gått och spanat på länge. Den finns i en massa fina färger och jag har suktat varje gång jag har gått förbi den affären.

   Radera
 4. Grattis i efterskott! Väldigt fina presenter trots att det inte var någon bok. :) Du får helt enkelt fylla två muminmuggar med te så räcker det till och med längre än en vanlig temugg. Eller bara till prydnad som du nämnde. Det är helt underbara. Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket. Två muggar på en och samma gång var ingen dum idé. Haha.. Men de kommer absolut att komma till användning på ett eller annat sätt.

   Radera
 5. Grattis i efterskott, en sådan härlig dag!

  SvaraRadera