2016-09-25

Några tankar en söndag


books.quenalbertini: Beautiful illustration by Miharu Yokota:
  • Hoppas nu att ni alla som har spenderat er helg i Göteborg har haft det fantastiskt på alla sätt och vis. Här hemifrån har jag inte alls varit bitter och suktat över alla fantastiska bilder jag har fått se via instagram och bloggar. Nästa år däremot är det min tur. Jag har redan börjat fundera på hur det ska lösa sig logistiskt med make och barn som får med på ett hör. Det gäller att börja planera i tid.
  • Men trots att jag har fått vara hemma så ska jag inte alls klaga på min helg. Den har varit lugn och stilla och njutbar och jag tror jag har vilat upp mig en del inför nästa veckas jobb som kommer att vara den sista på ett bra tag. Än så länge har jag läst ut en bok den här helgen och i alla fall kommit halvvägs in i en andra. Hade i och för sig tänkt läsa lite mer men fick offra mig och titta på en film tillsammans med maken.
  • Filmen i fråga var Ghostbusters, den där 3:an som kom för ett tag sedan. En helt okej film, som hade sina punchlines och sina små roligheter. Det bästa med att se sådana här filmer är trots allt att se dem med maken, för han skrattar så vansinnigt högt och åt minsta lilla så jag kan inte låta bli att skratta åt honom under tiden. 
  • En positiv sak för veckan som har gått brukar jag ju nämna i de här inläggen och idag tror jag att jag dra till med det enkla faktum att jag för första gången på typ ett halvår har frusit lite om fötterna. Det låter kanske konstigt att välja det som en positiv sak, men när man jämnt går omkring och svettas och känner sig mer eller mindre ofräsch så är känslan ljuvlig. Det var så jag till och med kunde drömma lite om filtar och raggsockor - men riktigt så långt gick jag inte. Skönt att bara få frysa en liten stund.
  • Förra veckan skrev jag om att strukturera min läsning. Än så länge måste jag säga att det går ganska så bra. Jag har hunnit tre av fem recex och som det känns just nu är det nästan genomförbart med att hinna läsa alla fem innan det är dags att recensera dem. Lite osäker på om jag kommer hinna med den femte och sista till på onsdag, men är ändå nöjd.
  • Nästa vecka tänker jag försöka fortsätta läsa i samma tempo som jag har gjort i veckans som varit. Maken ska åka iväg på jobbresa så jag har hela veckan för mig själv - det brukar betyda mycket läsning. Dessutom har jag varit ganska så duktig på att förbereda en del recensioner och en del inlägg så jag kommer inte behöva lägga massor av tid framför datorn heller. Så massor av lästid för mig.
Nu avslutar jag denna veckan. Tack för mig och ha de bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar