2015-10-19

Köpstopp!


Jag skrev lite om detta ämnet i går när jag skrev mitt inlägg Punkter på en söndag, men jag tänkte förtydliga mig lite närmare idag.
Från och med i dag och fram till och med vi åker på vår bröllopsresa i januari 2016 tänker jag införa köpstopp av böcker. Detta gäller allt vad böcker heter, inga undantag vad gäller att köpa. Först tänkte jag ha ett undantag med den nya illusterarde Harry Potter-boken om jag inte fick den i julklapp. Men har jag klarat mig fram till jul från oktober så lär jag med största sannolikhet klara mig en månad extra. Kanske till och med kan köpa mig den i USA i sådana fall.Recensionsexemplar kommer fortfarande vara okej att fråga efter men verkligen bara när det gäller böcker jag verkligen är sugen på att läsa (vilket ju i och för sig för det mesta är fallet).

Anledningen?
Givetvis handlar det en hel del om att spara pengar inför resan, men det är absolut inte den största anledningen, bara anledningen som fick mig att börja. Men faktum är att jag får lite smått panik när jag tänker på hur många böcker jag har köpt eller fått de senaste månaderna (eller månaden sedan bokmässan). Jag har så många böcker som behöver läsas så det är smått stressande. Jag känner att jag skulle vilja hinna ikapp i alla fall lite grann. Recensionsexemplaren måste läsas och även alla andra böcker som jag egentligen så gärna vill läsa.

Drömmålet?
Är att läsa 50 böcker innan jag köper en ny. Jag är också väldigt nöjd med 30. 30 böcker på 3 månader känns faktiskt ganska så realistiskt. Men huvudmålet är givetvis att ta mig till USA innan jag köper något. Där vill jag faktiskt kunna unna mig någon bok, även om det inte blir för många då det blir så tungt i resväskan.

Nu återstår det bara att önska mig själv lycka till. Det ska helt enkelt gå...

9 kommentarer:

 1. Klart du klarar det! Nu på senhösten kommerdet ju inte då många nya och frestar heller ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju fördelen att det inte kommer så mycket böcker nu. Det värsta är liksom precis över. Så jag är själv ganska övertygad om att det kommer att gå.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera