2015-10-18

Några tankar en söndag


Reading (Barbara Cantini):
 • Jag skrev i fredags att jag inte trodde att jag skulle hinna läsa så mycket den här helgen. Men jag hade fel. I fredags satt jag nämligen och sträckläste Komma fram av Rainbow Rowell. Recension på den kommer nästa vecka, men jag lovar att det blir en positiv sådan. Sen har jag även hunnit läsa ut PAX: Gasten och ska börja på nästa bok efter det här inlägget. Jag har dock inte helt och hållet bestämt mig för vilken det ska bli.
 • Idag var jag och skulle sälja saker på loppis. Det gick väl sådär, för ärligt talat så var det inte så mycket folk. Men fyra böcker tror jag att jag lyckades sälja, utav fyra kassar. Det mest positiva var egentligen att jag inte kom hem med några nya saker i alla fall. Heja mig.
 • Min katt och jag är inte bästa vänner just nu. Eller i alla fall inte tidigare idag. Jag tycker nämligen inte att det är helt okej att markera revir på mina bokkassar. Faktiskt så är det ganska så förbjudet att göra det. Men Molle tyckte att det var en utmärkt idé uppenbarligen.
 • Denna veckan har det trillat in massor av böcker. Några recensionsexemplar, men också böcker som jag har köpt. Så nu har jag ännu mera att läsa. Den där högen är extremt hög just nu, jag måste nog rensa undan några böcker in i bokhyllorna. Böcker som kan få vänta ett litet tag i alla fall. Det positiva är i alla fall att jag har läst lika många böcker som det har kommit hem till mig så det blir kanske plus minus noll i statistiken.
 • På tal om att köpa böcker. Nu får det faktisk vara nog. Jag behöver spara pengar nu med tanke på den där bröllopsresan som jag skrev om i går. Det betyder att bokköpen måste prioriteras bort. För jag har böcker så jag klarar mig året ut nu. Och då menar jag egentligen recensionsexemplar och splitternya böcker som jag har köpt. Sen var det alla de andra. Det enda undantaget är den där Harry Potter-boken som jag kommer köpa om jag inte får den i julklapp. Ni fattar att jag skriver om ett köp-stopp nu va. Läskigt!
 • Nästa vecka här på bloggen hoppas jag hinna få till några recensioner. Högen med böcker som det behöver skrivas om är hög och några av dem har recensionsdatum inom en snar framtid. Så nu är det dags att ta sig i kragen.
Ha det bäst nu under resten av kvällen så syns vi nästa vecka...

4 kommentarer:

 1. Jag borde också dra ner på bokköp. Har garanterat böcker så det räcker i två år. Räknar jag med de jag har på plattan så räcker de säkert tre år :) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag också - minst! Jag blir så trött på mig själv ibland för det finns verkligen ingen anledning alls till att köpa mer böcker. Så nu ska jag försöka att få det att fungera fram tills vi åker i alla fall. Över i USA kan det ju däremot hända att man kan behöva köpa en bok i alla fall.

   Radera
 2. Jag trodde också det skulle bli svårt men köpstoppet då jag tidigare köpt mer böcker än innan stoppet. Wooops! Men jag har faktiskt lyckats väldigt bra med det i år och min att läsa hög minskade från 90 böcker till de futtiga (känns så nu) 20 som står kvar att läsa. Väldigt skönt och jag känner att klumpen i magen har minskat rejält. Ska ta itu med dem också INNAN jag köper nya böcker och faktiskt läsa ut dem innan nästa inköp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. GUD vad duktig du har varit måste jag säga. Jag har dock säkert 300 olästa böcker så jag tror aldrig att jag kan komma ner på noll, men att minska med sådär en 50 titlar borde inte vara helt omöjligt tycker jag.

   Radera