2015-10-07

Tematrio: Kvinnor som skriver om män

Några dagar senare så tänker jag nu ta tag i och delta i Tematrion hos Lyran. Det var ju ett tag sedan jag var med nu, men idag så.

Temat denna veckan är kvinnor som skriver om män och några böcker hittar jag i min bokhylla och alla är de i fantasygenren och nosar. Så kan det bli.

1. Melina Marchetta är förmodligen en av mina favoritförfattare, även om jag har mycket kvar att läsa av henne. Några böcker jag dock läst är hennes fantasyserie som börjar med Finnikin of the Rock för att sen följas av Froi of the Exiles. Båda dessa böcker har manliga protagonister. Tredje boken Quintana of Charyn har däremot lite mera fokus på kvinnor. En fantastiskt serie som jag varmt kan rekommendera.

2. Half Bad och Half Wild är ju ganska så omnämnda nu, både på den här bloggen men även hos andra - kanske för att hon släppt bok två på svenska precis och för att hon vistade Bokmässan. Det är givetvis Sally Green jag skriver om och hennes manliga karaktär heter Nathan och jag gillar honom väldigt mycket.

3. Jag måste ju helt enkelt ha med Harry Potter som givetvis är skriven av en kvinna. Det går ju inte att ha en lista på den här bloggen utan att nämna Harry. Älskar så mycket...

2 kommentarer: