2015-10-08

Gott och blandat en torsdag

Sword of Summer, The (Inbunden)
Alltså - idag är det ju nobelpriset som gäller på alla möjliga litteratursidor världen över och som vanligt kommer jag inte ha en suck om vem människan är. För det är ju alldeles uppenbart att man inte kan tilldela priset till en författare som ligger på en bästsäljarlista. Istället ska det vara krångliga namn och krångliga, "fina" titlar. En bästsäljare är ju faktiskt en bok som väldigt många människor tycker om - så varför ska man då belöna en sådan bok.


Men, men jag är helt ointresserad så det var inte det detta inlägget skull handla om. Istället skulle jag visa boken på bilden för där har vi en bok jag verkligen är intresserad av. Rick Riordan goes nordisk mytologi. Vad kan bli fel? Denna vill jag väldigt gärna ha och väldigt gärna läsa. Däremot måste jag erkänna att jag tycker att omslaget är väldans fult,

Idag är min tidiga dag på jobbet och för en gångs skull har jag inte en massa måsten som måste fixas inne i stan. Jag kan bara vara hemma och ta det väldigt lugnt. Extra bra blev det för att jag börjar bli förkyld och dessutom ska jobba extra hela helgen. Så dagen ska spenderas med te och med Röta. Kanske hinner jag läsa klart den. Jag har ungefär 200 sidor kvar så det kan absolut gå.

På jobbet idag fick jag Om detta pratar man enbart med kaniner av Anna Höglund i min hand och då passade jag givetvis på att läsa den. Men ärligt talat - vad var det som var så bra med den. Visst den berörde ett djupt ämne och jag kan visst se ångesten mellan raderna. Fast ska man vara riktigt ärligt så är jag inte mycket för det där med att läsa mellan raderna. Jag vill ha det lite mera rakt på sak. Nu har jag i alla fall läst den.


2 kommentarer:

  1. Tycker att kriteriet för att få Nobelpriset i litteratur verkar ofta vara att man skriver nånting så totalt obegripligt och ointressant att man blir trött bara man ser boken.

    SvaraRadera