2015-10-11

Några tankar en söndag


Read Me! Exhibit: In a World of My Own cover:
 • Jag hade tänkt läsa idag ju. Men det gick minst sagt sådär. Det var nämligen så att kudden var extremt skön och jag somnade väldigt gott och vaknade upp två timmar senare. Läsa har jag hunnit med ändå. Lite i alla fall. Jag har bekantat mig lite mer med noveller och jag har bekantat mig ytterligare lite med min namne. Att vara jag av Anna Höglund och Märit av Astrid Lindgren har jag hunnit läsa och jag har gillat båda.
 • Nästa vecka får det bli lite recensioner skrivna känner jag. Nu börjar jag halka efter igen.
 • Jag kan nästan inte sluta svära över mig själv. Det var faktiskt ganska så onödigt att KÖPA böcker i veckan. Det är ju inte så att jag redan drunknar i böcker jag behöver läsa snart - med andra ord recensionsexemplar. Nu ska ni inte missförstå mig, för jag vill verkligen läsa varenda en, men lite stressande är det allt.
 • Denna veckan har hösten kommit till södra Sverige. Det satt långt inne men så hittade de kalla höstvindarna fram och de var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag hade ju tänkt mig kall, krispig, hög underbar luft och skönt solsken. Men nu i helgen har det vädret visat sig lite i alla fall.
 • Jag är 30 plus. Det var ju kanske inte så intressant information att dela med sig av men jag har den närmaste tiden funderat mycket kring det där med vad jag ska bli när jag blir stor. Och kanske framför allt - när blir man stor. Kanske lever jag i ett förakt för att bli vuxen, samtidigt som jag i allra högsta grad är just vuxen. Nu i helgen har jag kanske kommit på vad jag vill bli trots allt. För det där med att jobba med ungdomar är faktiskt ganska så trevligt. Och det tyder kanske också på viss distans till den där egna tonårstiden. Så kanske är det inte så illa att vara 30 plus. (Förlåt för att det blev så konstigt, oboksrelaterat djupt).
 • Denna veckan har katten fått för sig att bästa sovplatsen för tillfället är i mattes knä när hon sitter och läser. Det är så fantastiskt mysig och lite irriterande samtidigt. För det blir väldigt jobbigt när man behöver en kopp te till eller blir kissignödig av allt det där teet man faktiskt dricker.
 • Raggsockar är bäst!

2 kommentarer:

 1. Håller med på sista punkten, raggsockar är det bästa som finns. Min svärmor har stickat säkert sju par till mig, alla i härliga färger och jag kan inte få nog. De används flitigt året om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder dem inte så mycket på sommaren men resten av året går jag gärna i ett par. Skulle vilja lära mig sticka dem själv, men på något konstigt sätt räcker tiden aldrig till.

   Radera