2015-10-08

Kvinnoalfabetet bokstaven H

Skärmklipp 2015-10-06 21.23.46

Så då var det dags för näsa bokstav i Kvinnoalfabetet som Linda på Enligt O håller i.

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på H.
Johanne Hildebrandt är ju en ganska så mångsidig författare. Eller mångsidig är kanske fel uttryck men att gå från att vara krigsreporter till att skriva om nordisk asatro är ju ganska så stora kontraster i alla fall. Jag har läst många av hennes böcker och tyckte mycket om hennes serie om gudinnan Freja. Däremot så tyckte jag inte riktigt lika mycket om Sigrid som jag läste antingen i början av året eller slutet av förra. Men trots det vill jag nog läsa fortsättningen Estrid som kommer någon gång i början av nästa år.

2. Vilken prisvinnande kulturell kvinna med för- eller efternamn på H tycker du är väl värd sitt pris?
Jag tror jag passar här. Är helt enkelt för oinsatt och ointresserad av priser. Jag vet ju att min namne Anna Höglund har fått något pris men ärligt talat så tyckte jag inte speciellt mycket om Om detta talar man endast med kaniner. Sen finns det ju i och för sig Hilary Mantel också. Hon fick kanske något pris och Wolf Hall tyckte jag definitivt om så då borde hon vart värdig. Men jag famlar mest efter ett svar här känner jag.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på H som du beundrar. Det kan vara en känd eler okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.
Helen Mirren kanske - helt enkelt för att jag tycker att hon är en väldigt bra skådespelare och många gånger gör hon bra och tankvärda filmer.

4. Vilken kvinna med för- eller efternamn på H är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?
Colleen Houck har skrivit fantasyböcker. Första boken i hennes serien heter Tigers Curse och står här hemma i bokhyllan och väntar på att bli läst. Nyfiken är jag helt klart.


10 kommentarer:

 1. Helen Mirren så klart! varför glömde jag henne. hon är ju lysande!

  SvaraRadera
 2. Jag passade också på punkt två, den var lite för specifik för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt för specifik. Jag är oftast totalt ointresserad av allt vad priser heter.

   Radera
 3. Helen Mirren är jättebra! Skumt att jag inte kom att tänka på henne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland står det helt enkelt still när man ska försöka komma fram till något vettigt svar.

   Radera
 4. Både Johanne Hildebrandt och Helen Mirren hos mig också. Colleen Houck har jag aldrig hört talas om men jag gillar fantasy så jag borde kanske undersöka det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört en del talas om Houck via booktube framför allt. Jag tror till exempel inte att hon finns översatt till svenska.

   Radera